De ce am renunțat la no-'poo

august 08, 2014

Știu că v-am rămas datoare cu un update al experienței mele no-'poo, care presupune renunțarea de către persoanele cu părul gras la folosirea șamponului, pe o perioadă de aproximativ o lună, și înlocuirea lui cu un amestec format din apă și bicarbonat de sodiu, iar pe lângă, folosit ca balsam, un amestec din apă și oțet de mere.

Eu am început experimentul exact la 1 iulie, rezistând două săptămâni și câteva zile.
În aceste 2 săptămâni am trecut prin multe faze care mă determinau să renunț la experiment și să-mi torn jumătate de tub în mână, la duș, și să-mi simt din nou părul curat ca înainte.


Pe parcursul acestei perioade nu am avut niciodată senzația că părul meu este 100% curat și de fiecare dată când îmi treceam mâna prin el, simțeam că starea lui se îmbunătățise datorită sebumului care s-a răspândit pe lungimea firului de păr, că era mai hidratat și sănătos, dar nu mă puteam împăca cu gândul că nu mai scârțâie la atingere și că sebumul nu a fost îndepărtat perfect.

Nu știu dacă mă înțelegeți, eu totuși sper că da, dar mie îmi place să-mi simt părul extrem de curat după spălare, fără diferite reziduuri prin el, și sunt foarte atentă la obiectele care intră în contact cu el.
*Chiar și atunci când folosesc placa de păr o dezinfectez cu atenție, ca nu cumva să-mi murdăresc părul din cauza dății trecute în care am folosit-o. :D*

O altă problemă întâlnită a fost lipsa volumului și apariția firelor de păr lipite de cap, care mă scoteau din sărite.
La o săptămână trebuia să merg la un majorat, și nevrând să apelez la șampon, mi-am spălat frumos părul cu bicarbonat, și apoi l-am întins cu placa. În partea din spate a capului, unde prezența sebumului era foarte vizibilă, n-am reușit nicicum să-l fac să arate decent, deoarece stătea în toate direcțiile și firele de păr se separau de celelalte, de parcă ar fi fost date cu gel. Ahh!

Au fost două săptămâni grele pentru mine, deoarece îmi țineam părul numai prins în coadă, mătreața nu dispărea și nici nu se ameliora, iar senzația de păr unsuros îmi strica pofta de machiaj și de ieșit în prezența altor persoane.
Și la consult la medicul de familie mi-era jenă să merg, fiindcă mă gândeam că  își va face o impresie greșită despre mine și despre băile făcute acum "câțiva ani":))(Da, întotdeauna întorc problema pe toate părțile, și sunt atentă la orice detaliu care ar putea fi în defavoarea mea).

În final am ajuns și la control la doctorul de familie, din alte motive, și știind deja că am început acest experiment, și sfătuindu-mă să renunț la el, s-a uitat la părul meu și mi-a cerut să-l desprind din coadă, alt moment critic(Eu, jenată: Dar, chiar trebuie?!), dându-mi diagnosticul de seboree a scalpului.


Am primit un șampon antimătreață special pentru seboree capilară, pe care l-am folosit 2 săptămâni, și pe care mi-a indicat să-l recumpăr, și să-l folosesc pentru alte 2 săptămâni.

Nu vă imaginați ce bucuroasă am fost când mi-am spălat, dupa 2 săptămâni și ceva, părul cu șampon, care a făcut un munte de spumă, și l-am simțit din nou proaspăt și curat.

După folosirea acestui șampon, care conține ketoconazol, puteam să amân spălarea lui până la 4 zile, un progres foarte bun pentru părul meu greasy, care în 2 zile era terminat de sebumul în exces.
După ce o să termin și cealaltă sticluță de șampon, o să revin cu un review, în care vă prezint toate detaliile legate de el și efectele lui asupra părului meu.

Nu știu dacă aș mai fi în stare să renunț la șampon, poate vara viitoare, pentru că acum sunt în dubii, deoarece înainte să renunț la experiment părul arăta tot mai bine, indicându-mi că perioada de tranziție s-a terminat. Totuși, pentru cele 2 săptămâni groaznice, prefer de o mie de ori șamponul, decât să suport un păr îmbâcsit și parțial curat.

Sper că v-am fost de ajutor cu acest articol, iar astfel să știți la ce să vă așteptați dacă vă hotârâți să renunțați la șampon.
Kisses!

13 comentarii

  1. Nu suntem noi suficient de puternice să ne ținem de el :)) Îmi pare rău că nu ai avut rezultatele dorite..Mie mi-a uscat părul, nici nu vreau să-mi aduc aminte :) Nici cu șampon n-o fi foarte indicat, dar poți amâna timpul între spălări. Ca și tine, îmi place să am părul curat și să emane miros de flori de primăvară. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar așa gândesc și eu acum. Dacă mai rezistam un pic și era totul ok?! :)))
    Eu știam de la început că îmi va fi groaznic de greu să stau cu părul așa... și în final am cedat. :))
    Mai bine cu șampon, nu mi-a plăcut deloc cu bicarbonatul, mai ales că mi s-a spus că schimbă ph-ul pielii și asta nu e ok. Bine că nu mai sunt obligată să-l spăl la 2 zile, acum aștept să văd ce o să îmi mai recomande, pentru că șamponul ăsta nu e indicat pentru o lungă perioadă de timp. :D
    :*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Prietena mea cea mai buna a reusit sa depaseasca perioada asta de inceput si acum si-l spala doar cu bicarbonat si am vazut-o cum arata, nici urma de par imbacsit si aparent nespalat, dar eu recunosc ca nu as avea rabdare sa fac asta niciodata, mai ales ca urasc sa ma spal pe cap si incerc sa scurtez procesul cat de mult posibil, ca sa stau o vesnicie acolo pana reusesc sa-l curat cu solutia de bicarbonat, nici gand.. :P
    Samponul acela cred ca mi s-ar potrivi si mie, la ce pret l-ai luat?


    Pup, frumoasa fata! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pff, ai rezistat bine 2 săptămâni! Eu nu aș fi fost în stare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stii ca dupa cele 2 saptamani am inceput sa observ ca arata tot mai bine, avea volum si parea foarte curat, dar pana atunci arata groaznic. Poate o sa mai incerc experimentul sau voi inlocui bicarbonatul cu alt ingredient, nu stiu. :D
    L-am luat la 24 lei din farmacie. :D
    Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Daa, acum imi pare rau ca nu am rezistat mai mult! :))) Oh, God! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ti-am zis eu ca nu e bine sa renunti la sampon? Zi ca nu ti-am spus :))
    Eu nu as putea renunta la sampon nici pt 1000 de euro, zau, asa de mult tin la parul meu :))
    Ma bucur ca totusi ai ajuns la doctor si ti-a prescris un sampon bun, special pentru tine. ;)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Ha ha, da! Oricum de la inceput nu eram eu sigura pe metoda asta, dar vad ca mai exista si alte retete de no-'poo, fara bicarbonat. Poate ma apuca iar experimentatul! :)))
    Il suport asa cum e, ce sa fac...
    Samponul e chiar ok, doar ca utilizat in exces usuca firul de par, e ca un fel de tratament anual. :D
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu cred ca as reusi nici atat, insa felicitari pentru ce ai reusit si daca pe viitor vei dori sa mai incerci alte solutii de genul cred ca vei reusi :)
    Eu nu prea ma vad fara sa folosesc sampon :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum mi-am deschis apetitul pentru experimente de-astea ciudate :)))
    Cred ca o sa mai incerc vara viitoare, sau tot asa, in vacante. :D
    E intr-un fel vital sa folosesti sampon... mai ales daca ai parul gras, care iti impune asta.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am invatat din aricolul tau ca nu trebuie sa renunt niciodata-niciodata la sampon. Nu vreau sa arat ca un homeless! :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, trebuie doar sa-l gasim pe cel potrivit pentru tipul nostru de par. :)

    RăspundețiȘtergere