Reteta Tiramisu ♥

iunie 08, 2013

Astazi vreau sa va prezint reteta desertului meu preferat pe care il fac de cate ori am ocazia si de care nu ma mai satur :)). Este o reteta simpla si rapida si pe langa asta si foarte gustoasa. Deci, daca doriti ca durata in care tortul sta la frigider sa fie mai lunga decat durata prepararii ati nimerit reteta potrivita.
Mie imi place ca nu are nevoie de blat, piscoturile tinandu-i locul, si ca nu e nevoie sa-i cer mamei ajutorul cand trebuie sa bag blatul la cuptor, si asa pot sa-i fac o surpriza pe cand ajunge acasa de la serviciu :).

Ingrediente necesare: 
- 2 pachete de piscoturi
- 3 oua
- 100-150 g zahar pudra
- 250 g mascarpone
- 250 ml frisca
- 600 ml cafea
- 3 sticlute de esenta de rom
- 2 linguri cacao





Inainte sa va prezint modul de preparare vreau sa mentionez ca eu am redus cantitatea de zahar, punand doar 100 g si cantitatea de frisca punand doar 200 ml. Daca ati citit articolul in care va vorbeam despre dulcegariile care imi plac, stiti (cred) ca nu ma omor dupa deserturi exagerat de dulci ,si ca frisca imi provoaca greata si de aceea i-am redus cantitatea.

  1. Preparati cafeaua pentru insiropatul piscoturilor, o turnati intr-un bol adaugand si esenta de rom si o lasati la racit. Eu nu am indulcit-o pentru ca nu am simtit nevoia dar puteti sa o indulciti dupa gust.
  2. Spargeti cele 3 oua separand galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se pun intr-un vas peste care se adauga cele 100 g de zahar pudra si se amesteca pana isi schimba culoarea si capata o consistenta cremoasa. Peste amestecul obtinuit se adauga branza mascarpone si se se amesteca in continuare pana cand se obtine un amestec omogen.
  3. Se bate frisca pana capata o consistenta tare si apoi turnam peste ea crema mascarpone, incorporand-o cu miscari usoare. Crema obtinuta se baga la frigider pana insiropam in cafea si asezam in tava primul strat de piscoturi.
  4. Imbibam rapid ambele parti ale fiecarui piscot in cafea, si le asezam in tava formand astfel primul strat de piscoturi. Peste stratul de piscoturi adaugam crema de la frigider repetand procedeul pentru fiecare strat al tortului. 

 Dupa ce ati lasat tortul la frigider pentru cateva ore, il pudrati cu cacao si este gata pentru a fi savurat!

Pofta buna!♥

 
Sper ca v-a placut reteta mea si sunt curioasa daca si voua va place la fel de mult Tiramisu:D
Acum va las, ma asteapta ceva super gustos in frigider:)):*

Va pup si astept comentariile voastre!
Lorena.

36 comentarii

  1. Sa te gandesti si la noi cand il savurezi :D,gospodina scumpa :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Lore, ce ne faci tu noua? Cum arata! Tiramisul si eclerul sunt prajiturile mele preferate.

    RăspundețiȘtergere
  3. arata super bine , multumes pentru reteta si poze eu mai fac si cu nes sau capucino ,via buna si delicioasa .. mai vrem retete ..

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador tiramisu :D Mami gătește și pe mine nu mă tentează să încerc încă prea multe, dar îmi place să-l mănânc :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Hihi cu siguranta!:d Chiar ma gandeam daca sa public sau nu articolul acuma seara:)), poate ma injurati ca v-am facut pofta;))
    Pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  6. :))) pofta:D. Sper sa nu ma injurati prea mult ca v-am pregatit un articol super delicios la ore asa tarzii:D:)). Ma bucur ca iti place, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmm, eu nu am incercat inca cu ness sau cappuccino, dar iti multumesc pentru idee:D Cu cappuccino sigur fac si va spun cum iese:D
    Sper sa mai postez retete si ma bucur ca ti-a placut:*
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Hihi, pana acum cateva luni mi se parea extrem de complicata reteta:))) (poate pentru ca auzeam ca trebuie mascarpone, piscoturi etc. etc. :)) si ma gandeam ca e o mare filosofie prepararea ei ;)) ). E foarte simplu de realizat si in ultimul timp am facut Tiramisu foarte des :D. Mami doar ma supravegheaza, eu zic ca fac tiramisu cu ajutorul ei, dar ea ma lauda ca l-am facut singura:)).

    RăspundețiȘtergere
  9. He, he ^_^ E foarte bine și așa ! Pe mine rar mă atrage bucătăria, așa că e ceva surprinzător dacă gătesc (încerc :)) )

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte delicios articolul ;)) tiramisu e printre prajiturile mele preferate si eu il preparam intr-un timp foarte des dar in ultima vreme nu prea am mai avut timp, in vara sigur ma intorc la el

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne cat de bine arata ! Nu am facut niciodata tiramisu... dar, la cate retete de tiramisu am vazut in ultimul timp pe bloguri :-)) simt ca trebuie sa pun piciorul in prag si sa tiramisusesc :-))

    RăspundețiȘtergere
  12. ce bine arata ! tiramisu este una din prajiturile mele preferate si eu il prepar des :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Merci :* Iti zic eu ca merita sa faci :)):D.La inceput nici nu ma gandeam ca o sa-l fac si singura si acum il fac foarte des:X
    :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu il ador, este atat de delicios :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu iubeam tiramisu, pan acand, de atat iubire am inceput sa mananc zilnic. De atunci mi s-a mai luat de el, insa nu total. Reteta mi se pare usoara. O voi incerca si sunt convinsa ca va iesi ceva bun :D


    Pupici,
    Maria:*

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu la inceput il faceam si de 2 ori pe saptamana si cum corpul meu nu prea tolereaza frisca mi s-a facut greata incat nici n-am putut sa merg la scoala. Acum il fac mai rar si incerc sa mananc cat de putin :D. Imi place la nebunie gustul de cafea cu rom combinat cu frisca:)) - placerile mele vinovate:D
    Spor la "placintarit" :*

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai pune-te la treaba:x e foarte delicios:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Arata bine tare, mi-ai facut pofta. Nu a mai mancat de ceva vreme tort tiramisu iar sotia il face demential. O sa trag astazi o fuga in supermarket sa cumpar toate cele necesare :D

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc! Nici eu nu am mai facut de ceva vreme pentru ca intr-o perioada doar Tiramisu faceam si ma cam saturasem de el. Trebuie sa-l fac si eu zilele acestea:). Merita sa iti faca sotia, e rapid de preparat si foarte delicios:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Hmmm ce bine arata :X Si imi place cum ai explicat reteta, atat partea scrisa, cat si cea cu pozele, m-ai convins si pe mine sa incerc :*

    RăspundețiȘtergere
  21. Mersi mult! Apreciez comentariul tau! Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  22. ma bucur ca am gasit aceasta reteta,este simplu de facut si sunt sigura gustoasa

    RăspundețiȘtergere
  23. la sfarsitul saptamanii o fac sigur,chiar imi este dor

    RăspundețiȘtergere
  24. Ma crezi ca nu am mancat NICIODATA? Nu imi prea plac dulciurile :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Sa-l incerci, e delicious! Bine, eu sunt innebunita dupa aromele de rom si cafea, ele fac diferenta :))♥
    Nici eu nu sunt cu dulciurile, as zice mai degraba ca prefer o acritura in loc de o prajitura mega dulce, dar tiramisu e pe gustul meu. Nu-l mananc foarte des pentru ca frisca-mi provoaca greata, dar periodic ma rasfat cu el. :D

    RăspundețiȘtergere