Am vizitat Transfăgărășanul și ne-a plăcut!

august 19, 2014

Weekend-ul care tocmai a trecut a fost un bun prilej pentru a fugi într-o scurtă escapadă alături de familie.  Am ales să vizităm / urcăm serpentinele Transfăgărășanului, să ne bucurăm împreună de un aer curat și să observăm o climă total diferită de zona din care venim noi (Arad), foarte schimbătoare, pentru care, normal că nu eram pregătiți.


Trecând peste faptul că m-am echipat doar cu o pereche de balerini și că am umblat puțin prin ploaie, după care, la scurt timp, ne-am bucurat din nou de soare, am rămas cu amintiri frumoase și cu un nou obiectiv turistic bifat de pe listă.
Btw, am văzut și persoane care purtau pantaloni foarte scurți sau rupți, și aproape au înghețat de frig, deci eu mă pot considera caz fericit. :))

Am ajuns la o altitudine de 2042 de metri și tot ce pot să vă zic e că a fost o experiență WOW pentru noi. Când am coborât din mașină să facem poze și văzând prăpăstiile din jurul nostru, ni se părea că suntem pe cale să alunecăm și să cădem în gol, de parcă vedeam 3D. =)))
Se observă cât de frică mi-era, nu? Puteam liniștită să mai fac 2 pași în spate pentru poză, dar atunci mi se părea imposibil. Mi-e frică și gata! :))

E o experiență unică, pe care eu am apreciat-o doar după ce am plecat, care mi-a demonstrat încă odată că mi-e frică de înălțime și mă ia paranoia dacă sunt aproape de o prăpastie și mă uit în jos. Parcă și văd cum m-a luat tremuratul picioarelor când am încercat să fac și eu o poză la înălțime. :)))


Bâlea Lac


A fost o circulațieee... dar cum românii nu se plictisesc niciodată, și rămânând puțin timp blocați în tunelul Capra-Bâlea Lac la întoarcere, ne-am bucurat de o serie de claxoane care ne-au înveselit și care parcă ne-au făcut ziua mai frumoasă.
Eu și Kitty (mami)
Hello, Kitty! :)

Voi unde ați fost / vreți să mergeți în vacanță?
Kisses!

16 comentarii

  1. Și mie mi-a plăcut pe Transfăgărășan. Merită mers ! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Noua parca ne-a incarcat bateriile, a fost foarte frumos. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-e dor de Balea lac, n-am mai fost de ani de zile pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Au fost atatia turisti weekend-ul trecut! E foarte frumos acolo! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos! Am pe listă, sper să ajung cât mai curând! :D
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Parca sunt desprinse din povesti unde poze de acolo, off, cat de frumos, sper sa ajung sa cunosc si eu Romania la un moment dat ...
    Puup!

    RăspundețiȘtergere
  7. da, in special poza cu cabana de pe Balea Lac! ♥ Merita s-o vizitam, avem si noi lucruri frumoase! :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. superb! ma chinui de 3 ani sa ajung acolo si nu-mi iese nicicum... mai degraba ajung in alte tari decat prin Romania :(.

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa e Alina! :) La fel si eu, am vizitat foarte putin Romania. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Vreau si eu poze pe Transfagaras :)),dar am rau de masina si oricate medicamente as bea,nu cred ca ar putea face fata serpentinelor :)).Ca sa nu mai spun ca pe mami n-am putea-o convinge never ever sa vina cu noi pe asa serpentine :)).Asa ca imi mai lecuiesc dorul citind/vazand postari/poze,so...thank you :D.
    Multi pupici Lore :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Am fost anul trecut. Superb locul! Era atât de multă liniște...
    Mi-e dor. M-aș reîntoarce oricând :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Of, eu nu am astfel de probleme. :( Totusi, mi-a fost frica de inaltime si am avut un sentiment ciudat acolo sus, dar a meritat. :) Convinge-o! Poate, poate! :))):* Te pup, Vanyna!

    RăspundețiȘtergere
  13. Si noi ne-am fi dorit sa nu fie atat de multa lume... am mers bara la bara! :)) A fost foarte frumos, oricum, si cred ca vom merge si la anul. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Citeam "...ni se părea că suntem pe cale să alunecăm și să cădem în gol, de parcă vedeam 3D. =))) Se observă cât de frică mi-era, nu?" si eu spuneam: taci tu ca parca ma ia si pe mine ameteala. :)) Pune-ma cu fata la perete si iti urc sau cobor fara probleme, iar daca vrei sa te razbuni intoarce-ma cu fata spre prapastie... pfee, ce emotie... si cand te gandesti ca vreau sa vad si eu Transfagarasanul parca ma ia apele. :D
    pup

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce amuzanta ai fost! =)) Am o frica de inaltime de nu pot sa ma inteleg. Fie ca sunt 2 metri sau mai multi, mie tot mi-e frica si incep sa-mi tremure picioarele si sa nu ma mai pot misca de pe loc.
    De vazut, chiar merita, e superb peisajul, serpentinele, tot. :) Dar sa mai si stai o noapte la cabana! ♥
    :*

    RăspundețiȘtergere