Review: Fond de ten L'Oreal Infallible 16h

noiembrie 08, 2014

Am tot amânat momentul în care să vă povestesc cum mi se pare fondul de ten primit de la ProduseCosmetice.roL'Oreal Infallible 16h, fiindcă noi avem o relație de tip love & hate, iar azi m-am decis asupra aspectelor pozitive și negative pe care le prezintă, astfel că pot să-mi dau cu părerea despre el, după ~ o lună de testat.

Apreciez sticluța cu pompiță în care vine ambalat, care denotă calitate și atenție la micile detalii, precum ar fi ambalajul produselor. 
Sticluța conține 30 ml de fond de ten, nuanța pe care o am eu este 200 - Golden Sand și costă ~58 lei.

Prima dată când l-am aplicat, am fost uimită de puterea medie spre mare de acoperire și de finish-ul mat oferit tenului, dar am observat că îmi scoate în evidență zonele uscate, iar dacă nu am grijă la aplicare, poate să dea un aspect greoi, de mască.

Textura sa este cremoasă, astfel că trebuie întins repede pe față, fiindcă tinde să se usuce imediat, iar acest aspect nu mă încântă prea tare. Aș fi preferat să fie mai fluid și să am mai mult timp de aplicare, în care să acord puțin mai multă atenție fiecărei zone a feței.

Nuanța mea, Golden Sand, e potrivită unui ten mai închis, măsliniu, fiindcă după puțin timp de la aplicare începe să oxideze, iar diferența dintre ten și corp devine evidentă. Eu trec puțin cu pensula și în jos, pe gât, astfel încât să creez o uniformizare între ele și astfel evit acel degradé, care dă aspect de mască.

Este un fond de ten potrivit pentru tenurile mixte/grase, deoarece, la început, efectul matifiant este destul de puternic, tenul căpătând o tentă ușor prăfoasă, iar unui ten uscat, cu siguranță nu i-ar da un aspect plăcut.

Aplicat cu degetele, nu obțin un aspect decent și fondul de ten se strânge în liniile fine ale feței, dar aplicat cu pensula prin tapotare, arată mult mai bine, pătrunde în pori și se îmbină cu nuanța pielii.

Trebuie să menționez că o pompiță nu îmi ajunge pentru a-mi uniformiza nuanța tenului și pentru a acoperi imperfecțiunile acestuia, așadar trebuie folosit cu atenție și întins bine pe față și gât, astfel încât să evităm aspectul acela de "ten tencuit" cu n straturi de fond de ten.

Deși v-am prezentat toate aspectele negative ale acestuia, mai sus, eu am învățat să-l iubesc, da, și mi-am format un anumit ritual când îl folosesc, pentru a-l face să arate decent. Așadar, după ce l-am aplicat și l-am întins bine cu pensula, pulverizez apă termală pe toată fața, iar astfel îl diluez puțin și îl ajut să se îmbine cu pielea, hidratând și mascând zonele uscate scoase în evidență.

În final, îl consider un fond de ten pretențios, care necesită mai multă atenție la aplicare, cât și pe durata purtării, fiindcă tinde să dispară de pe față, iar pentru asta nu cred că se va regăsi pe lista achizițiilor viitoare.

Kisses!

9 comentarii

  1. Singurul fond de ten de la L'oreal care imi place este True Match. Dar din pcate nu se gaseste la noi. :(
    Frumusico! :-*

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca toate youtuberitele il au, normal ca ma tenteaza si pe mine. :D Poate voi mai incerca alte fonduri de ten de la L'Oreal, chiar daca prima experienta cu ele nu a fost chiar placuta.
    Multumesc, la fel! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Clar nu e pentru mine, prefer un aspect mai natural. Mulțumim pentru review!
    PS: Îmi place mult cum îți stă cu acea nuanță de ruj!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie-mi place ca fondul de ten sa arate cat mai natural pe ten si sa ofere acoperire buna, dar acesta incarca tenul prea tare, iar eu imi doresc altceva. :)
    Multumesc frumos! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaaiii, eu urasc fondul asta de ten, mi se pare unul dintre cele mai proaste fonduri de ten incercate de mine, efectiv am aruncat sticla intreaga, nu am reusit in niciun fel sa ma inteleg cu el. Evident ca am invatat de-a lungul timpului sa nu mai fiu atat de categorica cu produsele cosmetice, deci consider ca este posibil sa se impace cat de cat bine sau chiar bine cu alte tenuri, dar cu al meu categoric nu. Aaa, sa nu se inteleaga cu nu-mi plac fondurile de ten L'Oreal, pentru ca am folosit Visible Lift vreo 5 ani si inca imi place, la fel si True Match, dar asta nu :P
    Te pup, o duminca frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hehe, eu am invatat sa-l folosesc si pot sa-l fac sa arate cat de cat ok. Aplicat cu pensula de pe Aoro (la care stiu ca vrei review) arata mult mai bine decat cu degetele, si daca pulverizez putina apa termala dupa, pot sa ies din casa. :)) La mine a fost primul de la L'Oreal, dar nu pot sa zic ca am inceput cu dreptul. ;)) Poate le-as mai da o sansa, dar nu m-as risca sa dau aproximativ 60 de lei si sa nu fiu sigura ca e un fond de ten bun. :D True Match e pe lista.
    Chiar ti-am citit review-ul inainte sa-l scriu pe al meu si stiu ca nu ti-a placut deloc. :D
    Pupici, merci, la fel! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Merci pentru review, chiar sunt in cautare de un FDT pentru ten gras. Ma gandeam la Lóreal pentru ca au varietate si pentru ca multe persoane sunt incantate de ele. Daaaar cred ca personal voi miza in alta directie pentru ca vreau ceva usurel. De un an nu am mai folosit FDT, doar corector si pudra iar la ocazii sau vara, o baza de machiaj dedesubt. Iar porii mei sunt mai aerisiti acum :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma gandesc la cel mineral sub forma de pulbere :) Nu cred ca are cum sa dea gres. :-*

    RăspundețiȘtergere