Îngrijirea mâinilor și a buzelor uscate pe timpul iernii, cu cremă de gălbenele și propolis

ianuarie 11, 2015

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an și-au pus destul de tare amprenta asupra pielii mâinilor mele, care au devenit foarte aspre, după un timp scurt de expunere la vânt și frig, dar și asupra buzelor mele, care în sezonul rece au nevoie de mai multă hidratare. Balsamul de buze obișnuit se pare că nu mai făcea față, iar aspectul lor nu era nici pe departe plăcut.


Salvarea mâinilor și buzelor uscate s-a dovedit a fi crema cu gălbenele și propolis de la Larix, care a avut cel mai rapid efect de vindecare a pielii, față de orice alt balsam de buze sau cremă de mâini folosit/ă de mine până acum.

Această cremă conține: Vaselină, lanolină, extract din flori de gălbenele (Calendula officinalis), extract de propolis, Euxyl K și este un bun adjuvant în tratarea plăgilor, dermatozelor, arsurilor, varicelui, ulcerelor varicoase.

Aplic seara - fiindcă intră mai greu în piele și nu vreau să cremuiesc tot în jurul meu - un strat subțire pe pielea roșie, crăpată și aspră a mâinilor, iar dimineața am din nou pielea moale, netedă și hidratată, de care am fost privată în urmă cu puțin timp.
Pe lângă efectele extrem de rapide și benefice pe care le are această cremă asupra pielii mele, aceasta are o acțiune de durată, pielea rămânând moale și hidratată, fără a fi necesară o reaplicare, până la 48 de ore din momentul aplicării.


În cazul buzelor, o folosesc de fiecare dată când simt nevoia, și întotdeauna am avut rezultate extrem de mulțumitoare și rapide. Am nevoie de puțin produs pentru a acoperi suprafața buzelor și a crea o barieră între pielea sensibilă și acțiunea vântului rece, care mi-a demonstrat de fiecare dată că dacă nu le îngrijesc cum trebuie, voi avea parte de buze extrem de uscate și crăpate, gata să sângereze în orice moment, mai ales că am prostul obicei să rup acele pielițe care se formează la suprafața lor.
Rezultatele nu întârzie să apară, iar în scurt timp mă pot bucura din nou de buze frumoase, catifelate și moi.

Îmi place foarte mult această cremă multifuncțională, iar în situații extreme precum vântul și temperaturile extrem de scăzute, nu aș înlocui-o cu niciun balsam de buze sau cremă de mâini obișnuită din comerț.

Gramaj: 40g
Preț: 7-8 lei

Mai multe informații despre Gălbenelele - chirurgul cosmetic și despre Propolis puteți afla aici.
Kisses!

14 comentarii

  1. super pont! Multumesc! sa vad acum unde o gasesc...la ce pret este?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sunt dependenta de crema de galbenele, nu lipseste din casa! O folosesc si pe ten uneori, cand simt ca mi se usuca rau pielea. Nu cauzeaza cosuri, din contra, grabeste vindecarea si cicatrizarea.

    Te pup. ♥

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu n-am avut curaj sa o aplic si pe fata, desi stiam ca e buna in tratarea multor afectiuni ale pielii. Am eu un fix cu cremele mai grase care imi incarca tenul, nu suport senzatia de ten uleios.
    Dar ce n-as face sa scap odata de urmele de la cosuri? :D
    O sa o incerc prima data pe zonele uscate, dar cred ca o sa ma cremuiesc cu ea si pe toata fata, in weekend mai ales. :)))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa apelez si eu curand la crema de galbenele daca buzele mele nu incep sa coopereze. Intotdeauna mi se intampla asa cand racesc, ce pot sa spun, e super glam. Apropo, am gasit, in sfarsit, crema de la Gerovital de care ai vorbit tu. Zilele viitoare mi-o iau, sper sa mi se potriveasca. Ieeei
    Te pup, sa ai o saptamana frumoasa!
    Beauty and bargains
    www.beautyandbargainsbyr.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  5. E cea mai eficienta crema! Nu imi lipseste din casa si rezolv cu ajutorul ei absolut toate problemele de la suprafata epidermei! Pe fata o folosesc dupa un tratament de microdermabraziune de exemplu, pentru ca pielea sa se regenereze mai repede si pentru efectul antiinflamator extraordinar! E minunata si pentru loviturile si juliturile fiului meu ;)...sau ca si tratament dupa statul prea indelungat la soare (din pacate inca mai fac greseli din acestea)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai mare dreptate! N-am mai intalnit o crema care sa actioneze atat de bine si intr-un timp record. Pana in urma cu ceva timp o foloseam doar pe post de crema de maini, dar de acum o voi exploata la maxim. Bine ca mi-ai zis ca e buna pentru arsurile solare, intotdeauna ma prinde vara pe nepregatite. :) Mersi pentru comentariu! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. O recomand cu cea mai mare incredere pentru rezultate rapide si eficiente. E super buna pentru vindecarea buzelor si le mai si ofera un luciu placut, ca de gloss, in timp ce actioneaza.
    Am vazut-o in Real, chiar am vrut sa-ti spun, dar ma bucur ca ai gasit-o si tu. Am emotii pana aflu cum ti se pare! :)))


    Te pup si te imbratisez, Ramo! :*
    Saptamana usoara! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu folosesc pentru calcaie, genunchi, coate...
    Pt buze folosesc balsam Apivita cu propolis, the best pentru mine

    RăspundețiȘtergere
  9. O foloseam si eu in trecut, acum nu mi-am mai cumparat-o.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu am uitat de ea, dar de cand mi-am recumparat-o, o folosesc exclusiv pt. problemele pielii. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. eu o perioada nu am folosit crema de galbenele, mi se parea de moda veche, dar si cand am redescoperit-o, parca mi-a daramat ideile preconcepute. :)))
    Nu am incercat balsamul de la Apivita, dar e posibil sa-l caut, fiindca nu mai am stoc de balsamuri de buze si crema de galbenele nu o iau dupa mine. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Trebuie sa o caut si eu, de cateva luni doar balsam cu propolis si galbenele folosesc pentru buze si mi se pare foarte bun comparativ cu produsele din comert.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiu de ce am evitat o perioada sa folosesc crema de galbenele, dar bine ca mi-am recumparat-o, caci alt produs nu face fata buzelor mele super uscate in anotimpul rece.
    Ti-o recomand cu drag pe aceasta.

    RăspundețiȘtergere