Review colectiv: Mayam - apă de trandafiri & apă de melisa

ianuarie 18, 2015

Spre sfârșitul anului trecut am primit spre testare 2 ape florale Mayam și trebuie să recunosc că eram foarte interesată de efectele lor, fiindcă nu mai încercasem până atunci astfel de produse pentru ten.
Mă așteptam, totuși, să aibă efectele apei termale, dar una dintre ele mi-a întrecut așteptările și am profitat de ea din plin.

Am primit o apă de trandafiri: "un tonifiant nobil, potrivit pentru toate tipurile de ten, refermizant și antiage, ce hidratează și împrospătează pielea. Cu un parfum subtil și armonios este un ingredient potrivit pentru felurite aplicații cosmetice dedicate tenului."
Cantitate: 50ml; Preț: 11,50 lei


Am folosit-o strict pentru calmarea și tonifierea tenului, dar pe site-ul elemental.eu găsiți rețete cosmetice cu apă de trandafiri, proprietățile și modurile în care poate fi utilizată în cosmetică.


La început am fost puțin reticentă în privința mirosului de trandafiri - fiindcă produsele care conțin extract de trandafiri mi se pare că au o aromă mult prea înțepătoare și neplăcută pe pielea mea - dar această apă m-a făcut să-l accept, ba chiar să-l plac, și să mă bucur de durata în care persistă pe piele.

Răcorește, revigorează și energizează tenul, iar iritațiile sunt atenuate la scurt timp după aplicare. Îmi place foarte mult senzația plăcută pe care o are tenul meu când îl răsfăț cu această apă florală și mă bucur că am avut ocazia să încerc primele mele astfel de produse.


Apa de melisa sau roiniță este un hidrolat cu efect antiage preventiv și curativ, potrivit pentru orice tip de piele, în special pentru tenul matur. Este calmant, antiinflamator, netezește pielea. Recomandată pentru tenurile fragile, uscate, piele iritată (elemental.eu).
Cantitate: 100ml; Preț: 12,50 lei


În schimb, cu apa de melisa nu am o relație fericită și asta se datorează în totalitate mirosului. Pur și simplu nu îl pot suporta și chiar simt că persistă destul de mult pe ten.
Am testat-o cât să îmi fac o părere despre ea, dar nu prea îmi vine s-o folosesc. Are aceleași efecte ca apa de trandafiri, dar pentru mine mirosul e foarte deranjant.

În concluzie, apele florale sunt extrem de eficiente pentru calmarea iritațiilor tenului și tonifierea acestuia, însă mirosul celei de melisa mă face să o folosesc mai rar, în favoarea celei de trandafiri.

Kisses!

12 comentarii

  1. Bine ca mi-ai adus aminte de apele florale de la Elemental, ca mai am una singura, mie imi plac enorm, le folosesc in loc de lotiune tonica... pentru ca nu ma impac cu nici o lotiune tonica. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Apa de trandafiri mi-o doresc si eu, chiar ma gandeam ca la urmatoarea comanda sa o pun in cos. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu le folosesc pe post de lotiune tonica, n-am gasit vreuna care sa ma multumeasca in totalitate. Apa de trandafiri mi se potriveste de minune, o ador! ♥

    RăspundețiȘtergere
  4. O recomand cu drag, nu ma asteptam sa imi placa atat de mult. :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu iubesc apele florale. Azi am pus o comanda la Elemental. Pregatesc o surpriza si te rog sa-mi trimiti adresa ta de-acasa prin formularul de contact de pe blogul meu. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. La mine au fost primele ape florale incercate, dar m-au convins sa mai incerc si altele. :D
    O, deci nu cred! Azi cred ca a fost ziua mea norocoasa, am mai primit o surpriza, chiar nu ma asteptam. Sa nu te deranjezi prea tare pentru mine, serios. Apreciez mult. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. mie imi place apa de trandafiri <3

    http://frombeautywithlove.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  8. Apa de trandafiri este probabil cea pe care am încercat-o majoritatea. Pe mine m-a încântat atât cea de la Soap Mill, pe care o pulverizam cu ușurință și simțeam o senzație puternică de răcorire, cât și cea de la Bioearth cu aloe vera care mi-a ajutat tenul sensibil.


    Am renunțat însă la acest produs, încercând să reduc numărul celor necesare în rutina de îngrijire a tenului, dar, măcar pe timpul verii, mi-ar plăcea să revin la el.


    Strict de la Mayam nu am încercat nimic încă :).

    RăspundețiȘtergere
  9. Am apreciat recenzia ta si de atunci am devenit curioasa de efectele apei de trandafiri. Pe viitor voi cauta o apa florala cu pulverizator, pentru senzatia placuta de racorire, dar si pentru ca e mai usor de folosit si efectele sunt resimtite mai puternic, ca si cand as folosi o apa termala. :)
    Mi se par potrivite pentru orice anotimp, dar si eu cred ca la vara ma voi bucura la maxim de proprietatile acestui tip de produs. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mă bucur, Lorena! Sunt de acord cu tine.
    Cea de la Soap Mill are pulverizator. De altele, nu știu să aibă. :)

    RăspundețiȘtergere