Review: ulei de macadamia

septembrie 12, 2013

În ultimul articol postat vă prezentam pe scurt câteva impresii despre produsele achiziţionate cu voucherul câştigat pe site-ul Situs-vlach.ro. Nu v-am dat prea multe detalii despre uleiul de macadamia deoarece merita un articol separat în care să vă povestesc cât de mulţumită sunt de el. ♥

 Câteva detalii despre uleiul de macadamia:

"Uleiul de macadamia este unul din uleiurile extrem de potrivite pentru tenul mixt si gras, neicarcand tenul si lasand pielea hidratata si emoliata. Uleiul de macadamia este usor si nu gras, facandu-l un ulei excelent pentru piele si mai ales pentru fata. Atunci cand este utilizat in mod regulat pe piele, uleiul de macadamia inmoaie, hidrateaza si chiar adauga stralucire pielii uscate sau deteriorate.
 Uleiul de macadamia - excelent remediu de a trata parul uscat. Acest ulei se absoarbe de catre foliculii de par foarte bine, precum si de catre scalpul uscat, rezultatul fiind mai putina matreata si un par stralucitor si matasos. Acest ulei este cel mai adesea folosit ca un balsam pentru par, se spala dupa aplicare, dar este suficient de usor pentru a fi indepartat fara a lasa parul gras.
 Uleiul de macadamia este un ulei excelent pentru tratarea unghiilor casante si cuticulelor pe perioada de iarna si de vara, atunci cand temperaturile sunt extreme si pielea se usuca excesiv. Cuticulele se retrag si unghiile nu se mai exfoliaza.

Conţine: acid palmitoleic, acid oleic 60%, acizi grași omega 3 si omega 6. Acidul palmitoleic, un acid foarte rar, asemănător sebumului uman, pătrunde imediat în piele."

Ceea ce m-a făcut să aleg uleiul de macadamia, dintre toate celelalte disponibile pe site, a fost faptul că este prezentat ca un produs multifuncţional, aducând beneficii atât tenului, părului cât şi unghiilor, dar şi pentru că nu-l mai încercasem până acum şi eram curioasă să văd cum se descurcă cu tenul meu mixt, care nu prea "suportă" uleiurile de niciun fel.

Datorită texturii uşoare în momentul aplicării nu se simte ca şi cum ai aplica un ulei gras pe faţă, ca de exemplu ulei de măsline, ci chiar îmi dă senzaţia de uscat, nu prea ştiu cum să explic asta dar îmi place:D.

Spre mirarea mea, odată aplicat pe tenul meu mixt nu incarcă lăsând acel aspect unsuros, ci se absoarbe repede lăsând pielea moale şi hidratată. După folosiri repetate am observat că tenul meu a căpătat un aspect mult mai sănătos şi odihnit, pielea devenind mai elastică şi luminoasă.

L-am supus şi tratării părului meu uscat şi se pare că şi aici dă rezultate. Hidratează firul de păr fără a-l încarca lăsându-l moale şi strălucitor cu un aspect sănătos.
În privinţa unghiilor pot doar să vă spun că am început să le acord mai multă atenţie şi că de la un timp le tratez şi cu acest ulei de care sunt foarte mulţumită. Unghiile nu-mi mai sunt atât de fragile, nu se mai rup şi încep să observ progrese şi în privinţa exfolierii.

Cu siguranţă dacă îmi duc planul la bun sfârşit, acela de a scăpa de povara unghiilor moi şi fragile care se exfoliază şi dau acel aspect neplăcut de denivelări, voi reveni cu articol separat în care voi scrie despre "rutina" săptămânală de tratare/îngrijire a unghiilor mele.

Pe scurt, mă declar mulţumită de acest ulei minune care poate fi folosit pentru tratarea tenurilor "lipsite de viaţă", părului uscat, unghiilor casante dar şi pentru uz intern, şi cu siguranţă îl voi păstra în rutina mea de îngrijire personală.
 În urma folosirii produsului constat că rezultatele obţinute coincid cu descrierea de pe site, deci uleiul de macadamia chiar face ceea ce promite. 


Voi aţi încercat uleiul de macadamia
Sunteţi mulţumite de el?
Kisses!

10 comentarii

  1. N-am folosit niciodata :) eu am tenul uscat :)
    pupici :-*

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata, cum intru intr-un plafar il iau :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Merge si pentru ten uscat! E foarte bun :)

    RăspundețiȘtergere
  4. dupa ce-mi achizitionez uleiul de jojoba sigur il iau si pe acesta, multumesc pentru review :X

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca ti-am fost de folos :D. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu l-am încercat, dar mă tentează, datorită recenziei tale.
    Eu folosesc ulei de cocos și de migdale.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie mi-a placut in special pentru ca intra repede in piele fara sa lase o pelicula grasa:D. N-am incercat uleiul de cocos, care e atat de laudat, dar am auzit ca miroase superb.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am incercat niciodata uleiul de macadamia, dar sunt sigura ca este genial pentru ca am avut ocazia sa pap cateva alune de macadamia si sunt foarte bune!
    Sa il folosesti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmm, acum tu imi faci pofta cu alune de macadamia si eu te tentez cu uleiul :)). Treaba-i asta? :P
    Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere