Extractul de arbore de ceai: soluția rapidă împotriva acneei

octombrie 25, 2014

Divergențele mele cu acneea au început prin clasa a V-a, pe când întreg procesul meu de îngrijire a tenului reprezenta folosirea unui lapte demachiant, o mască pe bază de argilă la câteva zile, și aplicarea sucului de lămâie pe zonele inflamate, atunci când nu vedeam vreo soluție pentru a scăpa de monstruleții care mă afectau emoțional și mi-au scăzut, progresiv, încrederea în mine.

Pe parcursul anilor, tenul meu a întâmpinat toate greutățile posibile (acnee, puncte negre), pe care am încercat să le îndepărtez, fiind complexată de aspectul tenului meu și, normal, de părerile celor din jur.
Nu e ușor să ai parte de un ten gras, extrem de capricios, și să cauți mereu un echilibru în privința sebumului în exces, care poate crea acel aspect neplăcut de ten "uleios", și care poate deveni jenant uneori, dar cel mai important aspect, poate duce la apariția coșurilor, dacă nu respecți niște pași stricți de îngrijire și curățare zilnică a tenului.


Eu am început de timpuriu să am grijă de tenul meu, căci da, m-a și împins să fac asta, iar produsele naturale au fost primele la care am apelat.

Printre primele mele produse de îngrijire din comerț, se remarca un gel de curățare pe bază de extract de arbore de ceai, care a fost ca o mană cerească împotriva acneei cu care mă confruntam, reușind să-mi regleze secreția de sebum și să prevină apariția altor coșuri inestetice sau a posibilelor iritații, cauzate de diferitele experimente la care-mi supuneam tenul în perioada aceea.

Uleiul esențial de Tea Tree are proprietăți antiseptice, fiind recunoscut în industria cosmetică pentru beneficiile aduse pielii acneice sau cu tendințe de suprainfectare. Mai este recomandat pentru: diverse leziuni ale pielii, erupții cutantate, inclusiv în zona scutecelor, afte bucale, gingivită, mătreață și diferite afecțiuni ale scalpului, dezinfectarea suprafețelor, lenjeriei etc.


Thursday Plantation este un brand promițător care comercializează produse bio, fiind prima companie din lume de produse cu 100% ulei pur din arbore de ceai, fondată în 1976.
Pe site-ul lor găsim o gamă variată de produse, pentru acnee, îngrijirea părului, ingrijire orală sau de îngrijire personală.

Sunt tentată de produsele destinate îngrijirii pielii, în special de crema antiseptică, un produs multifuncțional, care promite să trateze o pătură largă de reacții ale pielii precum: arsuri minore, inflamații/mâncărimi, erupții cutanate, arsuri solare etc.

Sper să am ocazia să testez pe propria-mi piele beneficiile uleiului de arbore de ceai, folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea rănilor deschise, arsurilor și inflamațiilor, și să înving în lupta mea cu acneea, care durează de câțiva ani, și care deseori recidivează, luându-mă prin surprindere.

Kisses!

6 comentarii

  1. Zici ca ar fi bun si pentru matreata? O sa il incerc candva, chiar am nevoie de ceva care sa ma ajute sa lupt cu monstruletii. Scapasem binisor intr-o vreme, dar, recent, am avut o eruptie uratatica. Inca nu stiu ce a cauzat-o, ma rog.
    Multumim de info, draga mea! E bine sa stim cat mai multe despre remediile naturiste :)
    Sa ai un weekend frumos si calduros (la noi e frig, 3 grade erau acum o ora).
    Kisses, R
    Beauty and bargains
    www.beautyandbargainsbyr.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna bine! In ultima perioada am si eu niste problemute cu tenul, nu stiu din ce cauza. :) Am sa-mi iau si eu un ulei de tea tree, poate imi va fi de folos.Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, eu am mare nevoie de un astfel de produs, mai ales ca in ultima perioada am probleme cu matreata si cosurile care imi invadeaza tenul, si nu stiu la ce produse sa mai apelez sa ameliorez, macar, situatia.
    Multumesc si eu ca mi-ai citit articolul si pentru comentariu. La fel iti doresc, Ramo! :* Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine ma iau prin surprindere cosurile si chiar urasc cum arata tenul meu in ultimul timp. Nici machiajul parca nu-l mai suport pe fata daca nu am tenul curat. :)
    Sper sa ne ajute sa scapam de monstruleti. te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. eu imi cunosc corpul si stiu ca am din nou probleme cu chisturile pe ovar si asa acum lupt corp la corp cu cativa monstri de pe gat -fata dar le dau eu de cap in curand - am tot citit despre extractul acesta dar nu am reusit sa mil cumpar ..multumim de pont .

    RăspundețiȘtergere
  6. Sanatate multa iti doresc, Nicoleta! Sa incerci produsele cu extract de arbore de ceai, eu nu le voi rata. :)

    RăspundețiȘtergere