Review: argilă activă VivaNatura

octombrie 28, 2014


Postarea asta stă nescrisă și nepublicată de 3 luni! 
Da, am făcut performanța de a nu povesti pe blog despre un produs la care apelez de mult timp și care reprezintă una dintre variantele ieftine și eficiente pentru curățarea și energizarea tenului.

Țin minte că în urmă cu vreo 3-4 ani îmi cumpăram săptămânal câteva pliculețe de argilă cosmetică de la farmacie, bucuroasă și mândră de atenția pe care i-o acordam tenului meu. Acum mi se pare un lucru banal să folosesc doar măști pe bază de argilă pentru a avea grijă de tenul meu, dar pentru vârsta respectivă - 15 ani, eu zic că e mai bine decât nimic și este un bun început pentru un ritual mai complex de îngrijire, dat fiind faptul că atunci, de-abia, am început să fac cunoștință cu produsele cosmetice.


Argila are proprietăți curative deosebite, putând fi folosită atât extern, cât și intern. 

În cosmetică(pentru uz extern) are rol cicatrizant, antiseptic, dezinfectant, având efect tonifiant și regenerator.

Poate fi folosită în mai multe scopuri la nivel extern, dintre care amintesc: tratarea acneei și a arsurilor, dar și ca mască săptămânală pentru ten, așa cum o folosesc eu, pentru curățarea intensivă a acestuia de impuritățile care nu dispar prin simpla curățare/demachiere.


De obicei, îmi prepar măștile prin amestecarea pudrei de argilă cu apă, până obțin o pastă, pe care o aplic generos pe ten, și care pe durata acționării îmi oferă o super-senzație de răcorire și energizare, totodată absorbind și eliminând în mod natural punctele de grăsime din zona T, în special, în care secreția de sebum este la ordinea zilei.

Efectele folosirii măștilor pe bază de argilă sunt foarte benefice pentru tenul meu, care după folosire arată și se simte mai curat și revitalizat.

Îmi place și senzația de piele care scârțâie la atingere, fiindcă astfel resimt pe deplin efectele curative ale argilei, vara nemaifiind necesară o cremă hidratantă, pe când iarna, când tenul meu e mai pretențios, aleg să folosesc o cremă hidratantă, care este absorbită ca de un burete de câtre tenul meu.

Eu am un borcănaș de la VivaNatura de 450g, care presimt că o să-mi ajungă o veșnicie, și care e mult mai avantajos decât cumpărarea individuală a pliculețelor, care mie îmi ajung pentru 2 utilizări.

Costă ~13 lei, își merită banii, și își va păstra, cu siguranță, locul bine meritat printre produsele mele de uz cosmetic.  

Este un produs multifuncțional, care folosit în diferite combinații, poate îndeplini cerințele tuturor tipurilor de ten.

O recomand cu căldură!
Kisses!

12 comentarii

  1. Si eu folosesc argila in prepararea mastilor si o ador :X. Eu o am pe cea de la Farmec.
    PS : cred ca te stresez cu intrebari de editare....dar cum pui bulina aia pe poza? Ca tot caut de ceva vreme :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca mastile cu argila mi-au deschis drumul spre gramada de produse de ingrijire pe care o am acum. :)) Pentru mine e intotdeauna o solutie la indemana care nu da gres niciodata.


    In photoscape intri la obiecte si ai acolo cerculete, patrate, stelute. Alegi cerculetul si culoarea lui, iar de la sectiunea opac setezi intensitatea culorii cercului. Eu am setat-o undeva la mijloc. Sper ca te-am ajutat! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Waiiii....pai eu editez cu photoscape de cand am blogul :)))). Cum de n-am gasit cerculetul ?:))) Ms mult :*

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am vazut recipientul acesta..dar trecut pe lista de dorinte ..:)

    RăspundețiȘtergere
  5. eiiii! :))) asa am facut si eu, pana mi s-a aprins beculetul! =))
    Cu placere! Sa mai intrebi daca vrei sa te mai ajut cu ceva. :*

    RăspundețiȘtergere
  6. E foarte spornic, cred ca inca un an imi ajunge, fara probleme. Merita! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiam ca si cei de la Vivanatura au argila! Interesant!
    Eu o folosesc pe cea de la Farmec! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu tot pe cea de la Farmec o foloseam inainte, dar acum am pe perioada nelimitata. ;)) :*

    RăspundețiȘtergere
  9. si mie imi place argila,o fac cu lamaie,sau apa :)

    RăspundețiȘtergere
  10. la fel si eu, cu lamaie mai rar, dar de obicei o combin cu apa si e foarte eficienta. :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu folosesc masti cu argila o data la 3-4 zile si intotdeauna daca am un cos sub piele, las argila peste noapte pe acel punct si pana a doua zi se usuca. E foarte buna si cu siguranta o sa continui sa o folosesc pentru ca imi plac efectele asupra tenului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am stat niciodata cu masca de argila pe fata sau pe o anumita zona a fetei peste noapte, dar o sa incerc (merci de pont!) fiindca mi-au aparut niste cosuri sub piele foarte dureroase si deranjante. E un produs bun si ieftin, care nu cred ca imi va displacea vreodata. :)

    RăspundețiȘtergere