Review: Beautiful Cosmetics | Phenalex - cremă hidratantă

noiembrie 29, 2014


Dacă aveți ten mixt, sau mai rău, un ten gras, cu siguranță știți cât de complicate sunt căile Domnului atunci când suntem în căutarea cremei perfecte pentru acesta, care la aplicare să nu-l îngrașe, dar să-i ofere hidratare în profunzime și cât mai multe alte beneficii, dacă se poate.

Eu mi-am găsit deja câțiva aliați de încredere pentru tenul meu, anume câteva creme pe care nu mă sfiesc să le aplic înaintea machiajului, de teamă că voi luci ca un glob de Crăciun în toate zonele critice ale feței.

Crema hidratantă cu antioxivita și vitamina E primită de la Phenalex.ro este o cremă de zi și de noapte, însă eu prefer să o folosesc mai mult pe post de cremă de noapte, nu fiindcă ar fi prea grasă pentru tenul meu, ci pentru că tinde să intre puțin mai greu în piele, iar dimineața nu prea am timp de pierdut. :D

Ingredientul de bază în crearea gamei Beautiful Cosmetics este apa termală din Băile Felix, iar eu pot să afirm asta din plin. Datorită texturii ușoare, apoase, când o aplic pe față am impresia că folosesc o emulsie care îmi detensionează și revitalizează pielea, oferindu-mi aceeași senzație ca și atunci când pulverizez apă termală. Se simte extrem de plăcut pe ten, care imediat după aplicare devine mai elastic și luminos.


Intră puțin mai greu în piele și la atingere se simte că tocmai am aplicat o cremă pe față, însă dacă o folosesc seara după ce îmi exfoliez tenul, este absorbită ca de un burete, fără să lase peliculă lucioasă sau lipicioasă la suprafața lui.
Am mai folosit-o și dimineața înainte să aplic fondul de ten, dar într-o cantitate relativ mică, însă nu am observat ca tenul să secrete mai mult sebum decât de obicei, deci cred că ar îndeplini foarte bine și rolul de cremă de zi, evident cu fondul de ten setat de o pudră.

Mirosul e discret, nu foarte deosebit, știu că multe fete spun că seamănă a drojdie, zic și eu la fel, doar că mi se pare că se simte și o tentă florală, datorită uleiului de lotus și iris din compoziție, care nu mă deranjează.

INGREDIENTE
Aqua termal demin. (Apă termală), Glycerin (Glicerină vegetală), Stearic Acid (Stearină vegetală), Cera alba (Ceară de albine), Cetearyl Alcohol-Alcohols (Alcoli grași naturali), C16-18 (Acizi grași), Helianthus annuus Seed Oil (Ulei de floarea soarelui), Vitis Vinifera Seed Oil (Ulei din sâmburi de struguri), Simmondsia Chinensis Seed Wax (Ulei de jojoba), Olea Europaea Husk Oil (Ulei de măsline), Olus Oil (Vaselină vegetală), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (Lanolină vegetală), Tocopheryl Acetate (Vitamina E), AntioxiVita (Antioxidant din struguri), Triethanolamine (Emulgator), Ethylhexyl-glycerin (Conservant), Sodium Benzoate (Benzoat de Sodiu), Parfum UE/Fragrance US (Floare de Lotus și Iris).

Nu conține parabeni, coloranți sintetici, parafine sintetice, phenoxyethanol.

Îmi place mult această cremă, este chiar bine-venită în această perioadă, datorită temperaturilor care impun o hidratare și o îngrijire mai atentă a tenului, și mă bucur că încep să descopăr cât mai multe produse cosmetice românești de calitate.

Mulțumesc Phenalex!

3 comentarii