Parfumuri de nișă, ideale pentru femeia modernă

septembrie 04, 2014

De mică am fost atrasă de frumoasa lume a parfumurilor, iar de fiecare dată când mergeam în vizită la mătușa mea, eram de-a dreptul captivată de sticluțele elevate, frumos aranjate și puse la loc de cinste, pe măsuța de toaletă din camera ei. Normal că nu mă puteam abține, și de cum intram în camera în care, îmi spusese ea, își începea diminețile alături de o cafea și un moment parfumat, alegându-și una dintre esențele care o va învălui întreaga zi, îmi plăcea să mă simt și eu specială, așa cum o percepeam eu pe ea, și le încercam pe fiecare, atrasă de complexitatea lor, pentru ca mai apoi să revin încrezătoare și extrem de parfumată în atenția celorlalți.


Când am crescut și am început să ne consultăm din punct de vedere cosmetic, am aflat că mătușii mele îi plăceau parfumurile exclusiviste, pentru care era în stare să economisească chiar și jumătate de an, dar pe care i le aducea o prietenă din străinătate, fiindcă la noi nu se găseau. Era atât de încântată când primea o nouă sticluță rafinată, care urma să se alăture colecției sale exclusiviste, încât prețuia fiecare picătură de eleganță cu care își îmbrăca trupul și cu care-și răsfăța simțurile olfactive. Ale ei, dar și a celor din jur, normal, care erau atât de entuziasmați la adierea unui nou val de rafinament.


Parfumurile de nișă sunt acele parfumuri exclusiviste, elegante, pe care nu ai cum să nu le recunoști dacă "trec" pe lângă tine împreună cu un/o domn/doamnă care își respectă și investește în propria persoană. Cu siguranță, persoana care poartă ceea ce noi mai numim un "parfum bun", va emana încredere în sine și nu va trece neobservată, oriunde s-ar afla. Chiar și la o simplă sesiune de cumpărături!

Producătorii parfumurilor de nișă urmează vechile tradiții, folosind la crearea aromelor luxoase, ingrediente naturale rare, de calitate extremă, unele chiar mai prețioase decât aurul, dar și sintetice, acestea fiind de o calitate superioară.
Povestea creată în jurul acestor delicii olfactive îi interesează și îi poate cuceri pe potențialii consumatori, care vor să marcheze un moment important din viața lor și prin intermediul mirosului, care va menține vie amintirea momentelor frumoase, de neuitat.
Aromele de nișă nu se găsesc în comerț, nefiind adresate consumului de masă, având ca țintă maxim 15% din potențialii consumatori.
Le găsim în parfumeriile de lux, însă de luna aceasta le găsim și online, pe Aoro.ro.
Aici avem la dispoziție parfumuri ale unor branduri ca:  AmouageAnnick GoutalBond No. 9 sau Dolce & Gabbana la prețuri foarte avantajoase.

Când vorbesc de parfumuri de nisa, mă refer la acele parfumuri pe care le privim cu admirație, dar pe care ne este "frică" să le atingem, pentru a nu distruge munca complexă și povestea din spatele lor, și care s-ar putea transforma în marea iubire olfactivă a vieții noastre, dacă știm cum să o alegem.

Cu siguranță, dacă alegem să facem cadou un astfel de produs unei persoane speciale din viața noastră, nu am putea da greș, iar diferența ar fi mai mult decât sesizabilă. Până acum nu am depășit pragul de 100 și ceva de lei la achiziționarea unui parfum, și pot să zic că nu am fost total mulțumită de mica investiție și chiar îmi doresc unul care să-mi demonstreze că parfumul nu este un moft, ci o parte a ceea ce sunt eu, ca reprezentant al sexului frumos.

Eu am inspectat această nouă categorie de pe Aoro și am realizat un top 3 al parfumurilor pentru care aș fi în stare să economisesc o perioadă, fiindcă în ultimul timp nu prea am avut noroc în această privință și cred că este cazul să devin mai cumpătată și să fac o investiție care merită, pe care nu o voi regreta.

În ciuda prețului destul de ridicat, de un mare succes în vânzări se bucură gama de parfumuri a casei Amouage, care folosește ingrediente rare și extrem de scumpe în realizarea parfumurilor, ca de exemplu frankincense (varietate de tămâie), ingredient considerat mai prețios decât aurul, utilizat încă din vremea romanilor.


Preț - 877 RON
Note varf: iasomie, lavandă, cardamom, salvie, cuișoare, mușețel, trandafiri violet
Note inima: cistus, tămâie, violetă, benzoin, Ylang-Ylang, patchouli, imortela
Note baza: zibeta, castoreum, cedru, mosc, ambră, vanilie, lemn de santal, piele, maltol

Amouage - Jubilation Ladies 25 EDP
Preț - 625 RON
Note varf: trandafir, lămâie, tarhon, Ylang-Ylang
Note inima: tămâie, Galeopsis ladanum, trandafir, pelin
Note baza: smirnă, patchouli, mosc, vetiver, ambră

Dolce & Gabbana - Velvet Love EDP
Preț - 792 RON

Compoziție: garoafă, piper, Ylang-Ylang


Parfumurile estivale sunt și ele de nelipsit, iar eu sunt de părere că parfumul ar trebui ales ținând cont și de anotimpul în care ne aflăm.
Vara îmi plac parfumurile ușoare, floral - fructate, cele care sunt aproape de piele, astfel încât să nu fie prea puternice pentru mine și cei din jur, dar totuși să fie remarcabil când îl port.
Mă atrag în special cele care au în compoziție vanilie și alte ingrediente care îmi dau o stare de bine și îmi schimbă imediat starea de spirit.

Profumi Del Forte Colonia Del Forte 1452 

 "Suculent și evocativ pentru atmosfera de vara. O aromă ușoară și persistentă, pe bază de citrice."

Profumi Del Forte 150 EDP unisex

"O adevărată bijuterie aromatică, în care mirosul de lemn de cedru se îmbină cu cel de citrice și vanilie. Reșin, boabe de tonka și lemn de santal completează compoziția. Rezultatul este un parfum elegant și senzual."

April Aromatics Nectar Of Love

"Un amestec uimitor de cele mai bune ingrediente din întreaga lume - flori de tuberoze albe, iasomie, trandafir bulgăresc, neroli din Tunisia. Toate acestea îmbinate cu lemn de santal moale. Un afrodisiac puternic, cu accente mistice."

 Odori Spigo EDT unisex

 "Enzo Galardi și-a pus talentul la bătaie în crearea acestui parfum. Esențele de lavandă amintesc de pajiștile cu flori. Ușor picant, transmite perfect atmosfera perfectă a verii."


Chiar dacă de parfumurile de nișă am auzit relativ cu puțin timp în urmă, după ce m-am documentat și am împărtășit cu voi, mai sus, ceea ce am aflat și ce reprezintă aceste produse exclusiviste, voi urmări ofertele online, în speranța că într-o zi voi găsi acel parfum care să mă cucerească și să fie THE ONE pentru mine.

Care este parfumul tău preferat?
Ai găsit aroma care să-ți definească perfect personalitatea?
Kisses!

6 comentarii

  1. Si eu iubesc parfumurile, le consider accesoriul suprem si, intotdeauna, il aleg pe cel care simt eu ca se potriveste cu tinuta pe care o port, cu starea de spirit sau cu ceea ce vreau sa transmit. Preferatul meu ramane Miss Cherie Dior, o esenta ce o aseman cu o femeie puternica, hotarata, dar feminina si eleganta in acelasi timp. In legatura cu cele prezentate de tine, trebuie sa recunosc ca nu cred ca m-ar lasa inima sa investesc 800 de lei intr-o sticluta, oricat de frumos si unic ar fi mirosul. Am intalnit si parfumuri bune la preturi decente.
    Kisses, R
    Beauty and bargains
    www.beautyandbargainsbyr.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-i drept am vazut ca pe aoro preturile sunt mult mai mici fata de ce am vazut in magazine la aceste branduri. De exemplu acesta:http://www.aoro.ro/amouage/epic-eau-de-parfum-pentru-femei/ e undeva la jumtatae de pret.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand mai faci asa postari, sa te gandesti la batrana ta prietena care e nebuna dupa parfumuri , Totusi o mica observatie: Dolce & Gabbana nu e brand de nisa pe parfumuri, oricum e la fel de tentant si am cateva parfumuri si de la D&G... draga mea, esti mereu o sursa de inspiratie si te invit la un tag: http://www.beautybarometer.com/2014/09/very-inspiring-blogger-award.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi pentru comentariu! Am inteles cum sta treaba cu D&G. merci ca mi-ai zis.
    O sa fac cu drag tag-ul! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa cum se spunea mai sus, cum ca D&G nu e un parfum de lux, nici Dior nu e. Cand te referi la haine de lux poti spune Armani, Dior etc, insa ceea ce priveste parfumurile acestor case de moda, ele sunt ordinare, parfumuri de masa care nu au nici o legatura cu parfumurile de lux.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici nu am spus ca ar fi un parfum de lux, am zis doar ca este preferatul meu. In schimb, nu cred ca este unul ordinar, astfel de esente gasesti la taraba, la 5 lei bucata. In plus, conteaza amintirile care te leaga de o anumita aroma, senzatiile pe care aceasta ti le trezeste, indiferent daca pe sticluta scrie Chanson D'eau, Marc Jacobs sau Amouage.

    RăspundețiȘtergere