The Secrets of Blogging - TAG

septembrie 26, 2014

În ultimul timp am văzut multe tag-uri în blogosferă și chiar am fost și eu nominalizată la câteva dintre ele, iar asta mă bucură foarte mult. Mie mi se par foarte interesante și importante pentru relația blogger-cititor, fiindcă prin intermediul lor aflăm lucruri despre persoana din spatele calculatorului, cu care am intrat în contact datorită lucrurilor care ne pasionează și pe care le avem în comun.

Mersi Ioana pentru tag!:*
Sper ca răspunsurile mele să fie acceptabile, chiar dacă nu am atât de multă experiență în blogging. :)

1. Când ai început să faci blogging și de ce?

Hmm, aici sunt mai multe motive, dar voi explica pe scurt și cred că veți înțelege esențialul.
Am început să scriu pe blog în 2013, de ziua mea, în aprilie. Treceam de ceva timp printr-o perioadă mai nasoală din viața mea, legată de liceu(nu legat de învățătură), poate voi vorbi cândva și despre asta, și simțeam nevoia de evadare într-un loc confortabil mie.
Îmi doream ca și părerile/sfaturile mele să fie "ascultate" și folositoare cuiva, cândva, așa că dorința aceasta s-a împletit foarte bine cu pasiunea pentru cosmetice, pe care am dezvoltat-o de când eram mică.
Ana Maria, BeautyBarometer, a avut cel mai mare impact asupra mea(Mulțumesc, Ani!), iar acum îmi dau seama că deschiderea unui blog, a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am putut lua la momentul respectiv, când era cam dezordine în viața mea.

2. Câte persoane din cercul tău știu că ai blog?
Nu foarte multe. Familia mea știe, dar nu înțelege ce fac eu aici și la ce-mi folosește, și câțiva prieteni, care atunci când postez ceva nou și le spun că mi-am cumpărat ceva, îmi răspund(Bia, în special): "Știu deja, am văzut că ai scris pe blog!" :)).
Nu mă laud cu el, dar nici nu vreau să-l țin ascuns. Cine vrea mă citește, cine nu, nu. :)


3. Ce fel de postări îți place să citești?
Îmi plac, precum Ioanei, postările cu rutina de îngrijire a tenului, review-urile produselor eficiente pentru diferitele probleme ale tenului, dar și postările personale și amuzante.

4. Arată un blog pe care l-ai descoperit recent.
Annie's Blog e unul dintre blogurile care mi-a plăcut de când l-am accesat pentru prima dată. Este la început, dar blogul ei are un aspect drăguț, poze frumoase și clare, exact ce caut. :)

5. Care sunt postările de care ești cel mai mândră?
Eu cred că ar trebui să fiu mândră de postările care au atins un număr mare de vizualizări, cum ar fi: review-ul kit-ului pentru sprâncene de la essence, review-ul fondului de ten Rimmel Stay Matte, rețeta Tiramisu, dar și de un articol recent postat, cel cu electrostimularea musculară, pe care îl găsiți aici.

6. Ce sfaturi ai pentru viitorii bloggeri?
Nu știu dacă sunt eu în măsură să dau sfaturi, dar din ce am învățat eu până acum, cred că ar trebui să fie pasionați de tema pe care o vor aborda, să nu se descurajeze la micile piedici care apar pe parcurs, să scrie corect și sincer. A, și să nu uităm de consecvență.
Desigur că mai sunt și altele la fel de importante, dar aceste lucruri s-au dovedit, cel puțin la mine, foarte importante, și m-au ajutat să nu mă pierd pe drum, să zic așa.


Dau TAG-ul mai departe tuturor celor care vor să-l preia, începând cu fetele din blogroll.
Kisses!

17 comentarii

  1. Ai un blog frumos si ma bucur ca ti-am dat un pic de curaj :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce surpriză plăcută! Mulţumesc frumos pentru menţionare, dar şi pentru poziţia mea în blogrollul tău.
    Probabil că voi prelua şi eu acest tag!
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. N-ai pentru ce! Meriti! :) Imi place blogul tau, bafta!
    Astept sa vad si raspunsurile tale. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-au plăcut răspunsurile tale, în special cel de la ultima întrebare - foarte bune sfaturile!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur, Miha! Astept si raspunsurile tale. :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, sunt o zapacita, am uitat. Am vazut ca ti-am lasat si comentariu, rusinica mie! :)):D
    cu atatea tag-uri m-am bulversat total. :)):*

    RăspundețiȘtergere
  7. eu ma bucur ca ai intrat in blogosfera si sper sa scrii cat mai mult :).

    RăspundețiȘtergere
  8. Venind din partea ta, chiar ma bucura comentariul! Mersi mult! :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos modul de abordare a acestui tag, mi-au placut raspunsurile tale si iti inteleg tonul rezervat, nici eu, chiar daca am aproape 4 ani de blogging nu ma simt in masura sa dau sfaturi si coordonate.
    Iti multumesc si pentru invitatie, voi incerca sa il preiau si eu cat de curand.
    Pupici multi! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur ca ti-a placut, Simo!
    Nu-mi place sa dau sfaturi pentru ca de multe ori nici eu nu sunt sigura pe mine, si inca invat din mers, dar imi place sa invat din experientele altora, si sa ajut si eu, daca pot, la nevoie. :)


    Sunt curioasa ce o sa raspunzi tu, mai ales ca putem spune ca ai ceva experienta, totusi sunt 4 ani de cand scrii pe blog. :)
    Te pup si sa ai o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Lorena, mă bucur mult că l-ai făcut! Am zâmbit la faza cu familia care nu înţelege ce faci şi la ce-ţi foloseşte, te înţeleg :) Also, chiar dacă tu nu consideri că eşti în măsură să dai sfaturi, crede-mă că cineva le va găsi foarte utile la un moment dat. Sunt chestii de bun simţ, pe care le-ai observat şi reţinut de-a lungul timpului. Şi contează :D Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur si eu ca m-ai nominalizat, si ca astfel mai aflam lucruri interesante una despre cealalta. :)
    Da, ai mei imi reproseaza ca stau toata ziua pe "glob" =)) si nu stiu sa mai ies din casa, dar pentru mine e ceva de care ma simt atrasa, sunt mandra si nu ma gandesc sa renunt asa usor, desi, momente critice au fost. :D
    Ai dreptate, daca am ocazia sa ajut cu ceva, o fac cu placere. Si eu am avut nevoie de sfaturi la randul meu. :)


    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. nici fam mea nu prea intelege care e treaba cu blogul, dar nici nu ma chinui prea tare sa ii fac sa inteleaga. e ceva ce imi place si punct :))

    RăspundețiȘtergere
  14. La fel gandesc si eu. N-o sa ma faca nimeni sa renunt la blog atata timp cat imi doresc asta. Am evoluat odata cu blogul... sunt mari diferente intre cum eram inainte sa am blog si acum... ma refer la exprimare, in special, dar si la faptul ca m-a invatat multe lucruri.. Ma ajuta foarte mult. :D

    RăspundețiȘtergere