Review, Bioderma Sébium, gel de curatare pentru piele mixta/grasa

octombrie 05, 2016


A venit toamna, curăță-mi tenul cu ceva! 
Ăsta a fost feeling-ul la început de toamnă 2016 când eram în căutarea unui nou gel de curățare pentru față și citeam cu interes părerile bloggerițelor despre diferite produse de curățare. Și după cum este firesc, îmi căutam un gel de curățare potrivit pentru vremea rece, care să nu îmi usuce tenul, dar care să-l curețe de impurități, sebum și să îndepărteze bacteriile. 

La gelul de curățare purifiant Sebium de la Bioderma, mi-a plăcut întotdeauna culoarea albastră și am apreciat-o des în fotografii, și cred că și impactul vizual a avut un rol destul de important în decizia de a mi-l cumpăra. Mi l-am cumpărat din Sensiblu în varianta de 200 ml la 25 lei și, deși inițial am fost mulțumită de ambalajul tip tub ușor de manevrat și l-am folosit cu spor câteva zile, am avut nenorocul să mi se crape tare capacul (l-a scăpat frate-miu pe gresie și aia i-a fost) și să se scurgă câte puțin din produs, așa că a trebuit să-i găsesc un alt ambalaj. L-am mutat într-un flacon cu pompiță de la gelul de curățare pe care tocmai îl terminasem și mi se pare mai ușor și practic de dozat cu o pompiță, așadar dacă pe viitor o să-l mai cumpăr, aleg sigur varianta cu pompă dozatoare. 


Gelul spumant purifiant are o textură ușoară de gel, nici lichidă, dar nici extrem de vâscoasă, potrivită pentru un astfel de produs. Important e că nu fuge printre degete, nu risc să ajungă mai mult în chiuvetă decât pe față, și produsul îmi place. Are un miros masculin, care-mi place mult, fiindcă îmi oferă prospețime și mă revigorează, lucru de care mă bucur mult în special dimineața. 

Înainte de a-l aplica, îmi umezesc tenul, iar în contact cu apa face o spumă fină, foarte delicată, care curăță blând tenul. Evit zona ochilor, indiferent de gelul de curățare folosit, fiindcă am ochii sensibili și de multe ori reușesc să mi-i înroșesc groaznic. 

Fiind un produs destinat tenului mixt/gras, îmbogăţit cu agenţi de purificare, sulfat de zinc și sulfat de cupru, m-am bucurat de faptul că nu mi-l secătuiește de tot, precum alte geluri de curățare mult prea agresive, ci îndepărtează cu brio impuritățile și sebumul de la suprafața pielii, lăsând-o curată și catifelată. După spălare, rămân cu o senzație plăcută de curat, de ten purificat și mă simt plină de prospețime. 

Concluzionând, gelul spumant purifiant Bioderma Sebium mi-a îndeplinit doleanța expusă în introducere, de a-mi curăța eficient tenul fără să-l usuce, iar pe lângă asta este și foarte spornic și prevăd că-mi va ajunge o perioadă lungă. De când îl folosesc, am început să observ o ușoare diminuare a sebumului în zona T, semn că folosirea lui îmi face bine. 


Se găsește la tub de 100 ml și 200 ml, cât și în flacon cu pompiță la 200 ml și 500 ml.
Nu conține parabeni, săpun, agenți de colorare. Formulă parfumată, hipoalergenică, non-comedogenic. 

Kisses!

0 comentarii