Cosmetic Plant: 5 pași esențiali pentru protecția corectă la soare

iulie 08, 2014

Soarele are nenumărate beneficii pentru corp. Unul dintre ele este și bronzul care dă un aspect minunat pielii, însă nu trebuie să uităm că, pentru a ne bucura de el, trebuie ţinut cont de anumite aspecte. În primul rând este importantă folosirea de emulsii și loțiuni pentru protecţia împotriva razelor nocive, alături de alte criterii importante.”


1. Un orar "sănătos" pentru expunerea la soare
 Potrivit specialiştilor Cosmetic Plant, dimineaţa devreme, până la ora 11.00, şi de la ora 16.00 până la apusul soarelui este ideal să se facă plajă în condiţii sigure pentru corp. 

2. Produse de protecţie adecvate
Fototip
Recomandare produse protecţie solară
I: piele albă, păr roşcat, ochi albaştri, se ard adeseori, nu se bronzează aproape niciodată, mulţi pistrui
produse cu SPF 50
II: piele deschisă la culoare, ochi căprui, păr blond sau roşcat, se ard adeseori, uneori prind un bronz deschis, destul de mulţi pistrui
produse cu SPF 30 şi 50
III: piele deschisă spre închisă, păr şaten, ochi căprui, se ard uneori, dar se bronzează întotdeauna (bronz mediu), câţiva pistrui
produse cu SPF 20, 25, 30 şi 50
IV: piele închisă, păr brunet, ochi închişi la culoare, nu se ard niciodată, se bronzează întotdeauna (bronz intens), fără pistrui
produse cu SPF 6, 10, 15 şi 20
V: piele închisă intens, nu se arde niciodată, se bronzează întotdeauna (bronz foarte închis), fără pistrui
produse cu SPF 6 şi 10
VI: piele neagră, nu se arde niciodată, fără pistrui
produse cu SPF 6 şi 10

3. Emulsiile trebuie aplicate corect
Bronzul sănătos este oferit şi de o folosire corectă a produselor de protecţie solară. Astfel, acestea trebuie aplicate din abundenţă pe tot corpul, cu minim 15 minute înainte de expunerea la soare şi trebuie reaplicate frecvent, în special după ieşirea din apă sau ştergerea cu prosopul, pentru a restabili nivelul optim de protecţie al pielii.

4. Protecţie sporită
Dincolo de folosirea de produse adecvate, hainele joacă, de asemenea, un rol important. Astfel, folosirea unei pălării,  poate asigura o protecţie sporită, iar  hainele ar trebui să fie din fibre naturale, cât mai vaporoase şi în culori deschise.

5. Tratează pielea
După plajă, este foarte importantă rehidratarea şi hrănirea pielii sau calmarea posibilelor arsuri solare, prin aplicarea de emulsii sau loţiuni după plajă cu proprietăţi hidratante, nutritive, de revitalizare şi de calmare a pielii. Aşa că, imediat după expunderea la soare este indicat un duş şi aplicarea de loțiuni special concepute pentru hidratarea pielii.

În acest moment, Cosmetic Plant dispune de o gamă formată din 14 produse speciale pentru protecţie solară şi îngrijire în urma expunerii la soare, ce are la bază extracte de gălbenele, cacao, morcov, coada şoricelului, cătină, castan sau măsline.

Produsele se găsesc în rețelele Cora Hypermarchet România, XXL Mega Discount, DM DrogerieMarkt, Profi, în farmaciile Catena, Centrofarm și Remedia, precum și în Plafar și alte magazine naturiste din țară sau pe magazinul online al producătorului: shop.cosmeticplant.ro.

(comunicat de presă)

10 comentarii

  1. sunt super bune produsele de la Cosmetic Plant! mi-am luat si eu cateva pentru protectie solara si imi plac foarte mult. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac mult produsele lor, au si preturi avantajoase!:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Și eu mi-am luat zilele trecute emulsia pentru plajă cu factor 50 de laCosmetic Plant. Scrie că e pentru copii, dar eu ce am? :)) Mi-a plăcut că are pulverizator și e mult mai practică așa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu mă încadrez la 3, doar că am ochii albaștri, iar părul șaten e pe sub vopseaua neagră. :)) Mi se potrivește, mă bronzez destul de repede.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu tot la 3 sunt, dar bine ca nu am pistrui! :D
    Si eu ma bronzez, dar normal ca intai ma inrosesc si naparlesc:)).
    Pupici, Miha! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt III. Am folosit foarte mult produsele de la Cosmetic Plant, sunt și foarte accesibile dpdv al prețului. Produsele din gama Oliv mi-au plăcut cel mai mult!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. E potrivita pentru tine! :))):* Pentru mine de ce n-ar fi? :D Eu am conceptia gresita ca daca folosesc factor de protectie ridicat ajung sa ma bronzez la toamna:))... Oh, hell!

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa-i Flori, e timpul sa le dam o sansa. Cel putin la mine spf-ul e ceva nou:)), nu am folosit pana acum dar am nevoie.
    Kisses!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pielea noastra are nevoie de astfel de produse, nu ma mai las fara spf.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu sunt in categoria a treia. :D
    Daca spui ca ti-a placut gama Oliv trebuie sa o incerc si eu! Au preturi tare bune. :)
    Merci pentru comm! Te pup

    RăspundețiȘtergere